• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Altijd contact met een technisch specialist!
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Uitleg en informatie over onze CBM Elektrische waterpompen

Uitleg en informatie over onze CBM Elektrische waterpompen

Uitleg en informatie over onze CBM Elektrische waterpompen Dit is de tekstuele uitleg van onze Youtube instructievideo over onze CBM elektrische waterpompen.

Welkom bij deze nieuwe video van Halvewerk. Mijn naam is John en dit keer ga ik jullie meer vertellen over onze CBM elektrische waterpompen.

In onze vorige video heb ik jullie uitleg gegeven en laten zien hoe onze benzine waterpompen werken en waarvoor deze gebruikt worden. Daarin vertelde ik dat die pompen het water onder hoge druk wegpompen voor bijvoorbeeld het besproeien van een tuin. In tegenstelling tot die hoge druk pompen hebben deze CBM pompen een lagere druk van ongeveer 1,6 bar, maar een hoge capaciteit. Daarom zijn deze pompen juist bedoeld voor het verplaatsen van grote hoeveelheden water onder een lage druk. Dus bijvoorbeeld voor het leegpompen van een vijver of kelder.

Deze CBM pompen zijn leverbaar in verschillende varianten met een variërend aantal liters/uur voor verschillende toepassingen. Het voorbeeld dat ik hier heb staan is de CBM102 en heeft een capaciteit van 18.000 liter/uur.

Daarnaast hebben we bijvoorbeeld nog de CBM60, welke een capaciteit heeft van 30.000 liter/uur. De druk van beide varianten is hetzelfde en enkel de liters/uur verschillen, dus het ligt puur aan de toepassing welke variant het meest geschikt is. De pompen hebben voor zowel de aanzuigzijde als perszijde een 2’’ aansluiting met inwendige draad. Hier kan dus een tule ingedraaid worden waarop een 2’’ slang aangesloten kan worden. Net als bij de benzine waterpompen is het ook bij deze pompen vereist dat de slang afgevuld wordt met water voor het eerste gebruik om een vacuüm te creëren.

Deze pompen worden standaard geleverd in een 230v uitvoering, ideaal voor gebruik rond het huis. Maar ze zijn ook leverbaar in 380v krachtstroom. Bovenop de pomp zit het elektrakastje waarop een stekker aangesloten kan worden. Op de website bij de pompen vindt u het elektrisch schema om dit aan te sluiten.

Dus, om alles even te samen te vatten: Mocht u op zoek zijn naar een pomp voor bijvoorbeeld een tuinsproeier, is een pomp met een hoge druk nodig. De druk vindt u bij al onze pompen in de omschrijving terug op de website. En mocht u een pomp zoeken om enkel water te verplaatsen, kunt u deze CBM pompen gebruiken.

Bedankt voor het kijken en graag tot de volgende keer!

Handige links:

- Bekijk hier de Youtube instructievideo
- Bekijk hier de elektrische waterpompen

 
  Donny     28-04-2022 09:26     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.