• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Altijd contact met een technisch specialist!
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Het onderhoud en schoonmaken van uw broyeur

Het onderhoud en schoonmaken van uw broyeur

Het onderhoud en schoonmaken van uw broyeur

In deze blog bespreek ik enkele onderhoudstips voor uw broyeur / vuilwaterpomp . Om de levensduur van uw apparaat te verlengen is het noodzakelijk om de onderstaande tips in acht te nemen. Aan het einde van deze blog staan ook nog enkele veelgestelde vragen.

Hier kunt u ons complete assortiment broyeurs bekijken!

Onderhoudstip 1: Ontkalken
Onderhoudstip 2: Luchtdrukschakelaar schoonmaken
Onderhoudstip 3: Mijn broyeur is verstopt

FAQ: De bak staat vol met water
FAQ: De pomp van de broyeur slaat uit zichzelf aan
FAQ: Mijn toilet maakt lawaai
FAQ: Ik gebruik mijn broyeur niet het gehele jaar

Bij veel producten is een schoonmaak- of onderhoudsbeurt niet geheel overbodig. Dit geldt ook voor uw broyeur / vuilwaterpomp. Deze kan immers ook verstopt of vervuild raken.

De stelregel is dat een wc vermaler elke 3 maand moet worden gereinigd. Echter hangt het grotendeels van het gebruik en de hardheid van het water af.

Onderhoudstips:

Onderhoudstip 1: Ontkalken
Hoe harder het water in uw regio is, des te groter de kans op kalkaanslag in uw machine is. Als u hard water heeft is het aan te raden om uw machine regelmatig te ontkalken. Wij verkopen ook ontkalker.

U kunt de hardheid van uw water hier controleren: 

Hoe harder het water, hoe vaker het apparaat ontkalkt moet worden. Water met een waarde van 12 tot 30 DH (Duitse Hardheid) wordt als hard water beschouwd. Dit kan bij meer producten schade veroorzaken dan alleen uw broyeur. Denk hierbij aan uw kranen, vaatwasmachines en wasautomaten.

U mag voor het ontkalken geen producten zoals WC-eend en bleekmiddel gebruiken! Dit zijn bijtende producten en tasten de rubberen componenten en het pomphuis aan van uw broyeur.

Wij hebben hiervoor een speciaal schoonmaakmiddel die u kunt gebruiken. Deze is gegarandeerd veilig. 

Het ontkalken gaat als volgt:

  1. Schakel de stroom van de broyeur uit.
  2. Gooi ongeveer 1 liter reinigingsmiddel in het toilet.
  3. Voeg daarna 3-4 liter water toe en laat het enkele uren intrekken.
  4. Schakel de stroom weer in.
  5. Spoel nog 2 keer door.

Uw broyeur is nu weer klaar voor gebruik!
Klik hier om ontkalker voor uw broyeur te bestellen.




 

Onderhoudstip 2: Luchtdrukschakelaar schoonmaken
Indien u een broyeur heeft met een luchtdrukschakelaar dient deze ook schoongemaakt te worden. Gelukkig hoeft u niet elke keer de deksel eraf te halen om te kijken of de luchtdrukschakelaar vies is, dit kunt u namelijk horen of in sommige gevallen juist niet horen. Het water blijft dan namelijk doorlopen en/of de pomp slaat niet altijd aan.

Uiteraard is het wel verstandig om af en toe de schakelaar even te controleren. Voorkomen is immers beter dan genezen. U kunt de deksel van de broyeur verwijderen door hem los te schroeven of door hem los te klikken. (Denk er wel aan dat u de broyeur van het stroom haalt voordat u ook maar enige vorm van onderhoud pleegt).

Onderhoudstip 3: Mijn broyeur is verstopt
Gebruik het apparaat waarvoor hij bedoelt is. Onze broyeurs zijn uitsluitend geschikt voor wc papier, ontlasting en vuil water van bijvoorbeeld een wasmachine of vaatwasser. 

Indien er andere producten in de broyeur terecht komen zoals doekjes vochtig toiletpapier, tampons, maandverband etc. raakt de pomp verstopt. Dit geldt ook voor keukenpapier. Het verschil zit hem namelijk in de samenstelling van het papier. Wc-papier valt namelijk uit elkaar als het nat wordt. Keukenpapier doet dit niet.

U mag onder geen enkel beding wc-ontstopper gebruiken! Dit tast de interne componenten aan met als gevolg een defect of lekkende broyeur. 

Als uw pomp verstopt zit adviseren wij u om een specialist te bellen. 

Veelgestelde vragen (FAQ):

FAQ: De bak staat vol met water
Gelukkig is er in dit geval niet heel veel aan de hand. Het vollopen van de broyeur kan door meerdere oorzaken komen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw stortbak iets water doorlaat. Dit zal niet veel zijn, maar indien het lang genoeg blijft doorlopen zal er zich steeds meer water de bak inlopen. Om dit te verhelpen kunt u het afsluitrubber (deze bevindt zich onderin de stortbak) schoonmaken en de eventuele kalkaanslag verwijderen.

Een broyeur met een luchtdrukschakelaar slaat alleen aan indien er luchtverplaatsing plaatsvindt. Als u de pomp op een (Vaillant) CV-ketel aansluit druppelt het water de bak ik. De verplaatsing van de lucht is in dit geval zodanig klein dat de schakelaar niet aanslaat en het water dus niet weg pompt. 

Een andere oorzaak kan zijn dat het water wat omhoog is gepompt terug druppelt. Dit kunt u verhelpen door een terugslagklep te plaatsen.

Heeft u genoeg gelezen en wilt u ons assortiment broyeurs bekijken? Wij hebben voor u op de broyeur pagina een compleet overzicht voor u!

Veelgestelde vragen:

FAQ: De pomp van de broyeur slaat uit zichzelf aan
Er kan hetzelfde aan de hand zijn als in de vorige vraag, met als verschil dat er in een keer wat meer vloeistof de broyeur in komt. Hierdoor ontstaat de luchtverplaatsing waardoor de luchtdrukschakelaar aanslaat.

FAQ: Mijn broyeur maakt lawaai
Indien er weinig tot geen onderhoud heeft plaatsgevonden aan het apparaat kan het op een gegeven moment lawaai gaan maken en moeite krijgen met het wegpompen van het water. Dit komt door een gevormde kalkaanslag aan de binnenkant van de broyeur waardoor de vermaler langs de wanden gaat schrapen. Hoe u uw broyeur moet ontkalken kunt u bovenaan de blog lezen.

FAQ: Ik gebruik mijn broyeur niet het gehele jaar
U kunt u broyeur ook gebruiken in een vakantiehuis. Als deze in koudere gebieden staat is het belangrijk dat u maatregelen neemt om te voorkomen dat het apparaat niet bevriest.

U kunt bijvoorbeeld antivries doorspoelen, en tijdens het doorspoelen de stekker eruit trekken. Zo blijft de antivries in het compartiment zitten.

De andere, en tevens beste maatregel, is om de broyeur vorstvrij binnen te zetten.

Ik hoop dat wij met deze blog u voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen hebben of dingen hebben gemist, bel dan gerust met onze specialisten!

Een compleet overzicht van ons assortiment broyeurs vindt u op de broyeur pagina.

  Eline     12-10-2018 14:29     Reacties ( 7 )
Reacties (7)
 Bernard -  22-11-2022

Is het aan te bevelen om geregeld eens wat schoonmaakazijn in de pot te gooien voor de kalkaanslag in de Broyeur ?

 W kok -  07-11-2021

Ik heb bij jullie een sanibroyeur gekocht 3 jaar terug ongeveer en nu blijft hij pompen ook als er geen water meer in staat. Het een Leo WC 560A. Heb apparaat gedemonteerd en geheel schoongemaakt . Probleem zit vermoedelijk in vlotterschakelaar is deze los verkrijgbaar en te vervangen ?

 Mieke -  21-08-2021

Waarom moet de broyeur van het stopcontact als je er ontkalker in doe?

 Dennis -  05-07-2021

Mijn broyeur slaat wel aan, maar het water wordt niet omhoog gepompt. Het lijkt net of de pomp in kracht verloren heeft. Het betreft de basis allround broyeur 600 watt. Wat zou dit kunnen zijn?

 martinsijes@gmail.com -  02-07-2021

Met welk middel kan ik de Breuer schoonhouden. Ik begrijp dat WC reiniger slecht is voor de rubbers. Bedankt voor het antwoord

 Renkens -  07-03-2021

Hoi ik heb bij jullie een pro 600 wat broyeurpomp gekocht. Mijn vraag is welk schoonmaak middel mag ik gebruiken. Werkt op regenwater dus geen kalk? Alles reiniger ? Mvg Roger

 Harm -  01-10-2019

De sanidouche pompt goed , maar slaat niet af als al het water weg is. Wat kan de reden zijn?