• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Altijd contact met een technisch specialist!
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Broyeurs

Broyeurs

Broyeur of Sanibroyeur vervangen?
Op halvewerk.nl vindt u een compleet programma aan betaalbare en hoogwaardige broyeurs / vuilwaterpompen die eenvoudig uw oude of defecte broyeur of Sanibroyeur vervangen.

Voor iedere toepassing die om een broyeur vraagt heeft Halvewerk een aantal standaard en hoogwaardige broyeurs in het assortiment. U kunt hiermee vrijwel iedere bestaande broyeur vervangen. Wij bieden standaard 2 jaar garantie op al onze broyeurs en ze worden kosteloos verstuurd! 

Bekijk onze broyeur kennisbank voor alle informatie over onze vuilwaterpompen. Op het youtube kanaal van Halvewerk staan handige filmpjes met informatie over onze broryeurs. Heeft u behoefte aan extra deskundig advies bij de keuze van een geschikte broyeur? Neem dan contact op met onze klantenservice!
Bezig met laden...
   1  2  

Wat is een broyeur? 

Een broyeur is niet meer dan een elektrische pomp om afvalwater, urine óf ontlasting van A (de toepassing) naar B (het riool) te verplaatsen. Een broyeur wordt in de volksmond ook wel vuilwaterpomp of, meer beschaafd, fecaliënvermaler genoemd. 

Echter is een broyeur niet alléén geschikt voor toilet. Een enkele broyeur is vaak voldoende om afvalwater van een gehele badkamer te verwerken. Dat betekend dat op één broyeur zowel douche, toilet als wasmachine en wasbak aangesloten kunnen worden en dat deze pomp het afvalwater van al deze toepassingen kan wegpompen naar het riool. Uiteraard kan een broyeur ook in de keuken worden gebruikt en kan vrijwel het gehele keukenblok erop aangesloten worden inclusief vaatwasser. 

Het aansluiten van een broyeur is niet moeilijk en kan met inachtneming van enkele standaard installatie instructies zelf worden uitgevoerd. Bij het installeren van iedere broyeur geldt: 
  • Afvalwater dient altijd zelf de broyeur in te stromen. Er dient sprake te zijn van voldoende afschot vanaf de toepassing.
  • Omhoog of verticaal pompen (tot 6 meter) is geen enkel probleem maar dient altijd direct vanaf de broyeur te gebeuren.
  • Bochten in de afvoer dient men zoveel mogelijk te vermijden. Om de leidingweerstand laag te houden is het aan te raden geen 90 graden bocht te gebruiken maar in plaats hiervan met tweemaal 45 graden te werken.
  • Let er bij de keuze van een broyeur op dat de ​maximale verwerkings- temperatuur voldoende is voor de toepassing.
  • Gebruik voor de afvoer enkel 40mm óf 32mm PVC en geen andere leiding.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.