• Vanaf €100,- gratis bezorgd
 • Altijd contact met een technisch specialist!
 • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Warmtewisselaar; waarvoor gebruik ik dit en hoe werkt het

Warmtewisselaar; waarvoor gebruik ik dit en hoe werkt het

Waarvoor gebruik ik een warmtewisselaar?

U kunt een warmtewisselaar voor veel doeleinden gebruiken! De platenwarmtewisselaar kunt u gebuiken voor vloerverwarming, voor uw vijver, zwembadverwarming, airconditioning, CV-ketel en voor het verwarmen van water voor huishoudelijk gebruik!

Hoe werkt een warmtewisselaar:

Halvewerk verkoopt warmtewisselaars met platen. Dit type warmtewisselaar is erg populair en kunt u in zo goed als alle CV-ketels vinden. Dit type er erg populair en dat is niet voor niets! De platenwarmtewisselaar is namelijk erg efficiënt. Dit komt door dat de platen een groot contactoppervlak hebben met de te verwarmen / te verkoelen vloeistof. 

De platenwarmtewisselaar bestaat, zoals de naam al zegt, uit een serie aaneengeschakelde platen die dicht op elkaar zijn geplaatst. Deze platen worden tegen elkaar geplaatst en zijn met elkaar verbonden door lasnaden. Doordat ze op deze manier zijn geplaatst ontstaan er parallelle kanalen. Vloeistof A wordt door de even kanalen geleid en vloeistof B door de oneven kanalen.

Gedurende de periode dat de vloeistoffen zich door de warmtewisselaar verplaatsen wordt de warmte door de platen overgedragen van de warme vloeistof naar de koude vloeistof. 

Zelfs bij een klein temperatuur verschil wordt de uitwisseling maximaal mogelijk gemaakt door de tegenstroom. 

De platen zijn om en om geplaatst (180 graden gedraaid) en vanwege het golfprofiel van de platen wordt de tegenstroming gegeven. Alhoewel platenwarmtewisselaars niet erg groot hoeven te zijn, doen ze veel door een hoge warmtefluxdichtheid te verschaffen. 

Platenwarmtewisselaars zijn componenten met hoge vermogensdichtheid die een hoog rendement bieden met compacte afmetingen en een laag gewicht.

Deze warmtewisselaars worden voor veel verschillende doeleinden gebruikt. 

De meest voorkomende toepassingen zijn in de koel- en sonartechniek, maar ook kun je deze wisselaars gebruiken voor:

 • Airconditioning
 • (Vaillant) CV-ketels
 • Vloerverwarming
 • Waterverwarming
 • Warm water voor huishoudelijk gebruik
 • Vorstgevoelige verwarmingssystemen
 • Vijververwarming
 • Zwembadverwarming
   

 
  Eline     24-08-2018 11:19     Reacties ( 7 )
Reacties (7)
 Jan -  04-12-2023

L.S. Bestaat de wisselaar uit. RVS 316. Of 318,

 Emir Oddjob -  14-11-2023

Ik begrijp PRI. 2 en SEK.1 niet zo goed. Klopt de naamgeving?

 Ton -  12-10-2022

Kan een warmte wisselaar ook gebruikt worden om een huis te verwarmen

 Sander de vries -  20-07-2022

Ik heb ik eigenlijk hetzelfde idee voor gebruik in de auto om warm water te generen

 Marijn Burkunk -  29-12-2021

Hallo. Kan ik deze dingen ook als warmtewisselaar is de sloot hangen en zo via een water/warmtepomp en vloerverwarming mijn huis verwarmen? mvrgr. Marijn Burkunk 0649491896

 jan -  15-08-2020

L.S. Is het mogelijk deze units te gebruiken voor koeling. Je pompt koud water door de unit en aan de andere aansluiting blaas je er lucht door om een ruimte te koelen. Is dat mogelijk ? Gaarne advies. JanH

 vanessa -  04-02-2020

hallo, ik ben op zoek naar een warmtewisselaar die ik kan installeren op mijn wagen om warm water te genereren tijdens het kamperen. Nu erg veel verstand heb ik er niet van maar volgens mij moet het zeker te doen zijn om deze hiervoor te gebruiken. Alleen weet ik niet welk model het beste geschikt zou zijn. Het doeleinde zou zijn om je te kunnen douchen en om is af te wassen. Ik hoor graag van u terug om uw mening te horen. Alvast bedankt, MVG.