• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Altijd contact met een technisch specialist!
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Hoe werken onze benzine waterpompen?

Hoe werken onze benzine waterpompen?

Hoe werken onze benzine waterpompen? Dit is de tekstuele uitleg van onze Youtube video over benzine waterpompen.

Welkom bij deze nieuwe video van Halvewerk! Mijn naam is John en dit keer ga ik jullie meer vertellen over een van onze benzine waterpompen. Als voorbeeld heb ik onze meest compacte waterpomp erbij gepakt. Dit is een model met een 80cc PTM benzinemotor en wordt veel gebruikt voor bijvoorbeeld het besproeien van een tuin of het leegpompen van een zwembad of vijver.

De pomp heeft een capaciteit van 8000 liter per uur en kan water tot 21 meter verpompen.

Voor de motor zelf kan gewoon normale Euro95 of 98 benzine gebruikt worden. En voor de olie adviseren wij een 10W40 olie te gebruiken.
Deze pomp heeft voor zowel de aanzuigzijde als de perszijde een 1 inch aansluiting. Voor de aanzuigkant heb ik een stevige 1 inch spiraalslang meegenomen. En voor de perskant van de pomp is zowel dezelfde spiraalslang als deze platte slang te gebruiken. Het voordeel van de platte slang is, dat deze na gebruik gemakkelijk op te rollen is. De slangen kunnen worden vastgezet met een slangenklem. Deze worden meegeleverd.Daarnaast is het advies om een aanzuigkorf toe te passen. Deze komt op het uiteinde van de aanzuigslang en zorgt ervoor dat vuil en steentjes niet opgezogen worden. Daarnaast zit er een terugslagklep in die ervoor zorgt dat het water niet terugloopt wanneer de pomp uitgeschakeld wordt.

Deze waterpompen zijn semi-zelfaanzuigend. Dit houdt in dat de pomp niet uit zichzelf het water aanzuigt wanneer je de slang in het water legt, maar dat deze een soort vacuüm moet creëren. Voordat de pomp het water aanzuigt is het vereist dat zowel de slang als het pomphuis met water zijn afgevuld. Het pomphuis is hier aan de bovenkant bij te vullen. Deze kun je losdraaien en tot aan de rand vullen.

De slang is af te vullen vanaf de pompzijde. De terugslagklep onderaan de slang houdt het water tegen en wanneer de slang vol staat met water, kan deze weer gemonteerd worden op de pomp. Wanneer de pomp nu gestart wordt, komt dit water in beweging en blijft de pomp het water doorpompen. Ook nadat de motor uitgeschakeld wordt, zorgt de terugslagklep onderaan de slang dat het geheel vol blijft staan met water. Zo hoeven het pomphuis en de slang dus maar een keer afgevuld te worden en kun je de pomp direct weer starten.
 

Voor het eerste gebruik is het dus belangrijk om op de volgende dingen te letten:

  • Er zit voldoende olie in de motor
  • Er zit voldoende brandstof in de motor
  • Het pomphuis is afgevuld met water
  • En de aanzuigslang is afgevuld met water
     
Wanneer dit alles is nagelopen, kun je de motor starten en is de pomp klaar voor gebruik. Alle toebehoren zoals de slangen en de aanzuigkorf zijn ook te bestellen via onze website.

Hopelijk heeft deze video geholpen bij het gebruiksklaar maken van uw waterpomp. Bedankt voor het kijken en graag tot de volgende keer!

Handige links:

- Bekijk hier de Youtube video
- Bekijk hier al onze benzine waterpompen

 
  Donny     26-04-2022 11:29     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.