• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Altijd contact met een technisch specialist!
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Instructies en informatie Flush 600 Pro Allround Broyeur

Instructies en informatie Flush 600 Pro Allround Broyeur

Instructies en informatie Flush 600 Pro Allround Broyeur Welkom! Dit is de tekstuele uitleg van onze Youtube video. De professionele allround broyeur met RVS vermaler, oftewel de Flush-600-Pro. Dit is een van de modellen uit onze eigen lijn broyeurs. Ik behandel deze broyeur, omdat dit ons meest universele en verkochte model is. Grotendeels van de functies die ik ga behandelen zijn voor alle modellen van toepassing.


Zoals te zien is, is er niet veel nodig om de broyeur aan te sluiten waardoor het zeer goed zelf te doen is. Rondom de broyeur zien we verschillende aansluitingen, waarvan niet alles in elke situatie wordt benut. Zoals bijvoorbeeld de toilet ingang. Ik zal zo laten zien in welke situatie dit het geval is.Op de afbeelding hierboven ziet u de toilet ingang. Zoals te zien is; zit deze aan de voorkant van de broyeur en is deze te herkennen aan de grootte van het gat. Met behulp van de grootste manchet kan deze aangesloten worden op het toilet.

Let op: De afstand tussen de broyeur en het toilet mag NIET verlengd worden.
Als u ervoor kiest om dit wel te doen, dan kunnen wij niet garanderen dat het product naar behoren werkt zoals wij bedoelen en vervalt daardoor ook de garantie. Vervolgens zien we aan beide zijden twee kleine aansluitingen. Dit zijn extra toevoeren voor bijvoorbeeld een douche, wasbak of vaatwasser. Het aansluiten van de toevoeren kunt u doen door middel van de kleine manchetten en slangklemmen. De kleine manchetten kunt u verbinden met een 32 mm of 40 mm pvc buis.

Zoals op de eerste afbeelding te zien is, is er een manchet gebruikt in combinatie met twee kleine slangklemmen. In principe worden er voldoende slangklemmen meegeleverd, maar kan het zijn da als alle aansluitingen gebruikt worden dat u een slangklem te kort komt. Deze (extra) slangklem kunt u eventueel aanschaffen bij een bouwmarkt bij u in de buurt.Stel dat u een van de onderste toevoeren niet gebruikt, dan worden hiervoor twee afsluitpluggen voor meegeleverd. Deze kunt u er op een bepaalde manier insteken, goed aandrukken en vervolgens een kwartslag draaien. Op die manier is de toevoer goed afgesloten en lekvrij. Voor de toevoer aan de andere kant geldt uiteraard precies hetzelfde.Dan ziet u rechtsboven een kleine aansluiting. Dit is de afvoer voor het afvalwater. We raden aan om dezelfde buis te gebruiken als die u voor de toevoer heeft gebruikt.
Deze wordt als volgt aangesloten. De bocht sluit u aan op de pvc buis met daartussen een koppelstuk. Vervolgens draait u de slangklem aan tot deze goed en stevig aansluit op de pvc-buis. Als laatste combineert u de laatste slangklem op de bocht en sluit u deze aan op de afvoer. Ook deze slangklem draait u goed en stevig aan. Het is van uiterst belang dat de afvoer eerst omhoog loopt. Dit heeft te maken met de druk die moet worden opgebouwd. Daarna kunt u horizontaal in elke gewenste richting.

Let op: Voor de afvoer moet een buis gebruikt worden van hard pvc en geen flexibele slang.
Bij een flexibele slang heeft de broyeur geen mogelijkheid om de juiste druk op te bouwen, wat ervoor kan zorgen dat na enige tijd de broyeur defect raakt.

Dit specifieke model wordt gezien als de toilet broyeur waar deze ook voornamelijk voor wordt gebruikt. Alleen is dit een van de weinige broyeurs die ook geschikt is voor de wasmachine, wasbak of vaatwasser. Mocht u de broyeur enkel gebruiken voor een wasmachine of wasbak, dan moet u de toilet ingang afsluiten. Dit kunt u doen door middel van de grote afsluitdop in combinatie met de grote slangklem die erbij zitten. Verwijder de manchet van de toilet ingang. Plaats de afsluitdop op de ingang van het toilet en druk deze goed aan. Plaats de slangklem terug op de afsluitdop en draai deze goed en stevig aan. Op deze manier is de ingang van het toilet goed afgesloten en is uw broyeur klaar voor gebruik.

Handige links:

- Bekijk hier de instructievideo op Youtube
- Bestel hier de Flush 600 Pro
- Ga hier naar de broyeur kennisbank


 
  Kevin     15-07-2021 09:39     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.