• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Altijd contact met een technisch specialist!
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Lagers en lagerblokken

Lagers en lagerblokken

Halvewerk biedt verschillende typen lagerblokken aan met eenrijige (groef)kogellagers. Deze lagerblokken zijn in een staande, vierkante en ovale variant verkrijgbaar.

Kogellagers worden normaliter in 2 hoofdcategorieën verdeeld: er zijn groefkogellagers en hoekcontactkogellagers. Deze typen zijn beide bestand tegen radiale en axiale krachten. U kunt deze 2 hoofdcategorieën weer verder onderverdelen in categorieën zoals: eenrijige kogellagers, tweerijige kogellagers, zelfstellende kogellagers etc. 

Halvewerk focust zich op lagerblokken met eenrijige groefkogellagers, mocht u blokken met een ander type lager nodig hebben kunt u altijd contact met ons opnemen!

Groefkogellagers zijn de meest voorkomende radiale lagers. Dat wil zeggen dat bestemd zijn voor het opnemen van krachten die haaks op de as staan. Door de constructie van de kogels in de groeven kunnen ze ook axiale belastingen opnemen.

 De binnenring wordt op de draaiende as bevestigd en de buitenring wordt in het lagerhuis gemonteerd. Wanneer een belasting op het lagerhuis wordt uitgeoefend wordt deze belasting vanuit de buitenring op de kogels overgedragen en vervolgens vanuit de kogels naar de binnenring. Dit type kogellager is bijzonder geschikt voor toepassingen waarbij hoge snelheden en grote belastingen voorkomen. 

De groefkogellagers in de lagerblokken van Halvewerk zijn dichte lagers. Ze zijn afgeschermd met een stalen afscherming welke stofdicht is. Zo blijft bevuiling beperkt en zijn de lagerblokken onderhoudsarm. Ze zijn echter niet spatwaterdicht. Lageruitval

Doordat de lagers in onze blokken voor het leven gesmeerd zijn hoeft u dit niet zelf te doen. Slechte smering is een van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige lageruitval. Dit heeft dan te maken met de hoeveelheid smering of met de keuze van het type smeermiddel. 

Ook vervuiling zorgt voor lageruitval, ook hier hoeft u zich geen zorgen over te maken omdat de lagers in onze lagerblokken afgedicht zijn. 

Een ander belangrijk punt is de vermoeiing van het materiaal van de lagers. Dit komt voor wanneer er steeds wisselende belastingen op het loopbaan oppervlak plaatsvinden. Het gevolg hiervan is dat het materiaal gaat brokkelen. Je kunt dit vroegtijdig detecteren met speciale apparatuur.


Onze lagerblokken

De lagerblokken die Halvewerk verkoopt bevatten een binnenlager met een tweezijdig verlengde binnenring en 2 stelbouten.

Zoals hierboven al beschreven is hebben wij staande, vierkante en ovale lagerblokken in het assortiment.

De staande lagerblokken zijn verkrijgbaar met een binnendiameter van 20 mm t/m 50 mm.

De vierkante lagerblokken zijn verkrijgbaar met een diameter van 20 mm t/m 30 mm.

De ovale lagerblokken zijn verkrijgbaar met een diameter van 20 mm t/m 60 mm.

Montage van onze lagerblokken

Onze lagerblokken worden kant en klaar afgeleverd, hiermee bedoelen wij dat de lager al in het lagerhuis is gemonteerd. De afmetingen van de bevestigingsgaten worden op de website weergegeven, dit verschilt per type blok. Er worden standaard 2 stelbouten meegeleverd.


  eline     07-12-2018 15:10     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.