• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Altijd contact met een technisch specialist!
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Blog informatie en uitleg over lagerblokken

Blog informatie en uitleg over lagerblokken

Blog informatie en uitleg over lagerblokken

Welkom! Dit is de tekstuele uitleg van onze Youtube video over lagerblokken. Onze specialist zal u hier meer informatie en uitleg geven over de werking hiervan. Bekijkt u liever onze ondertitelde youtube video? Klik dan hier!

Leuk dat je weer kijkt naar deze video van Halvewerk. Mijn naam is John en deze keer ga ik jullie meer vertellen over onze lagerblokken. 

Lagerblokken worden gebruikt in vele toepassingen. Bijvoorbeeld voor het op de plek houden of ondersteunen van een as die anders de mogelijkheid heeft om te kunnen draaien of te kunnen bewegen. De drie standaard varianten in ons assortiment zijn het staande lagerblok, het ovale lagerblok en het vierkante lagerblok

Welke lagerblokken zijn er en waarvoor kan ik ze gebruiken?

Welke diameter lagerblok heb ik nodig voor mijn toepassing?
Welke variant je het beste kan gebruiken is afhankelijk van de manier van gebruik en de positie hoe het lagerblok gemonteerd wordt.Tussen deze varianten is de werking gewoon hetzelfde. Deze verschillende varianten zijn allemaal in verschillende diameters te verkrijgen. Tussen de 20 millimeter en de 60 millimeter. Dus voor een as van bijvoorbeeld 25 millimeter kan je ook een lagerblok met een diameter van 25 millimeter gebruiken. De as valt er dan strak in en is vervolgens met de inbusbout vast te zetten in het lager. Houd er rekening mee dat het verschilt per maatvoering hoeveel het lagerblok kan hebben qua gewicht en kracht. Om dit wat makkelijker te maken staat er op onze website een tabel om dit per type en gewicht na te kunnen kijken. Ook zie je op alle lagerblokken een vetnippel zitten. Deze wordt gebruikt om het lagerblok te smeren met een smeermiddel. 

Hopelijk heeft deze video geholpen bij de keuze van het juiste lagerblok. Bedankt voor het kijken en graag tot de volgende keer!

- Ga hier direct naar onze Youtube video over lagerblokken
- Ga hier naar ons assortiment lagerblokken
- Klik hier voor het overzicht van lagerblokken

  Kevin     22-02-2022 10:42     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.