• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Altijd contact met een technisch specialist!
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Hoe kies ik de juiste v-snaar?

Hoe kies ik de juiste v-snaar?

Hoe kies ik de juiste v-snaar? Omdat we regelmatig vragen krijgen over onze v-snaren en dan met name over de benamingen, afmetingen en varianten geeft onze product specialist John in deze instructievideo meer uitleg over deze onderwerpen.

V-snaren worden veelzijdig gebruikt in ontelbaar veel toepassingen. Van voertuigen tot machines tot huishoudelijke apparaten. In sommige gevallen wordt dan gebruikt gemaakt van een platte riem. Echter hebben deze riemen sneller de mogelijkheid om te slippen. Dan zit de riem dus niet strak genoeg en draait deze niet mee met de poulie. Om deze reden wordt in veel gevallen dan ook een v-snaar gebruikt. De V vorm van de snaar zorgt ervoor dat de beide oppervlakken van de zijkanten beter in contact staan met de poulie en hierdoor minder snel slippen. Ook is de de v-snaar een stuk dikker dan een platte riem. Hierdoor gaan de v-snaren ook veel langer meer. De v-snaren bij Halvewerk.nl zijn van de optibelt VB serie. Dit zijn v-snaren met een gevlochten versteviging en hebben daardoor een nog langere levensduur. 

Behalve de gewone v-snaren hebben wij ook een getande snaar. Het voordeel hiervan is dat deze een stuk flexibeler is en daardoor ook over een kleinere poelie kan lopen. Vier categorieën
De v-snaren worden onderverdeeld in 4 verschillende soorten categorieën, afhankelijk van de breedte van de snaar. De Z is 10mm, de A is 13mm, de B is 17mm en de C is 22mm. Dit geldt voor zowel de standaard v-snaar als de getande v-snaar. Dus als voorbeeld: een gewone v-snaar is een SPA en de getande v-snaar variant is dan een XPA. Deze informatie kan je ook terugvinden via de code die op de v-snaar staat. Verder zien we nog drie aanduidingen op de v-snaar. Li staat voor binnenlengte. La staat voor buitenlengte. En de meeste voorkomende aanduiding Ld staat voor de steeklengte. Uitleg v-snaar maat
Deze v-snaar heeft een Ld maat (dus steeklengte) van 710mm. Daarnaast staat er 17x670 Li. Oftewel deze snaar heeft een breedte van 17mm en een inwendige maat van 670mm. 

Indien je de lengte wilt weten van de v-snaar die je nodig hebt en je hebt de oude v-snaar niet meer kan je een touwtje strak om de poelies heen spannen en de lengte van dit touwtje opmeten. Op deze manier achterhaal je de steeklengte van de v-snaar. 

Meer informatie
Mocht u nog meer informatie zoeken over onze v-snaren? Lees dan ons zeer uitgebreide blogartikel over v-snaren.
 
  Donny     04-05-2021 08:14     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.