• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Altijd contact met een technisch specialist!
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Alles wat je moet weten over zout- en meststrooiers

Alles wat je moet weten over zout- en meststrooiers

Alles wat je moet weten over zout- en meststrooiers Meststrooiers zijn de ideale uitvinding voor het bemesten van een tuin met grote oppervlakte. De strooiers zijn te gebruiken voor zowel de voor- als achtertuin. Veel mensen kiezen ervoor om mest met de hand te strooien. Uiteraard is hier niets mis mee, maar wat zijn de nadelen hier eigenlijk van?

- Ongelijkmatige spreiding van kunstmesten
- Vaak strooi je een bepaald gedeelte dubbelop
- Het rondlopen met een zak mest
 


Hoe maak ik mijn strooiwagen klaar voor gebruik?
Na het vullen van de strooiwagen verplaats (duwen of trekken) je de strooiwagen naar het gazon. Zet vervolgens de bak open, zodat het strooigoed op de ronde schijf onder de strooiwagen kan vallen. Nadat je dit hebt gedaan duw of trek je de strooiwagen vooruit. Op het moment dat de strooiwagen in beweging komt en de wielen beginnen te draaien, zal de schijf ook beginnen met roteren. De roterende schijf wordt aangedreven door de wielen door middel van een tandwiel wat zorgt voor een gelijkmatige spreiding van het mest.

Soorten strooiwagens
Het aanbod in strooiwagens is enorm, waardoor het lastig kan zijn om de juiste strooiwagen aan te schaffen. Hieronder enkele verschillen waaruit je kan kiezen.

- Duwstrooier of trek strooier
- Plastic banden of luchtbanden
- Inhoud strooibak
- Strooibreedte

De keuze tussen een duwstrooier of trek strooier, ook wel aanhanger strooier genoemd, is afhankelijk van de grootte van het gazon. Voor een klein gazon is het handig om een duwstrooier te kiezen. Voor een klein gazon is het niet noodzakelijk om een enorme strooibreedte te hebben, omdat het gazon niet al te groot is. Ook is het formaat van een duwstrooier relatief kleiner dan een trek strooier. Indien u een grote oppervlakte moet bemesten dan is het natuurlijk ideaal dat er trek strooiers bestaan. Dit zijn strooiers die voortgetrokken worden door een zitmaaier of een gazontrekker en hebben een bredere strooibreedte dan een duwstrooier.

Enkele voordelen van trek strooiers zijn:
- Een grotere strooiwagen, dus meer capaciteit
- Een bredere strooibreedte
- De strooier wordt voortgetrokken door een zitmaaier/gazontrekker
- Voorkomen van het dubbelop strooien van een oppervlakte

Welke strooibreedte en capaciteit heb ik nodig voor mijn gazon?
 
Oppervlakte
Advies strooibreedte Advies inhoud
50 - 150 m² 45 - 50 cm 10 L
150 - 750 m² 150 - 200 cm 15 L
750 - 2000 m² 250 - 300 cm 20 L
2000+ m² 300+ cm 25 L







Voor welke korrel soorten is mijn strooiwagen geschikt?
Strooiwagens zijn gelukkig niet alleen geschikt voor het strooien van kunstmest, waardoor je er het hele jaar gebruik van kan maken. Strooiwagens zijn geschikt voor meerdere strooi goederen zoals:

- Kunstmest
- Zout/strooizout
- Meststoffen in korrelvorm
- Graszaad
- Zand
- Kalk

Vanwege de vele toepassingen waarvoor u de strooiwagen kan gebruiken raden wij aan een kwalitatief goede en stevige strooiwagen aan te schaffen. Een kwalitatief goede en stevige strooiwagen heeft een langere levensduur en zorgt voor een hoger gebruiksplezier.

Kijk hier voor meer verzorgingsproducten voor uw gazon.
 
  Kevin     11-06-2021 10:08     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.