• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Altijd contact met een technisch specialist!
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Aansluiten broyeur

Aansluiten broyeur

De basis:

Het is belangrijk dat u eerst het water afsluit voordat u aan de installatie van de broyeur begint. 

Ook de plaats waar de broyeur komt te staan is een belangrijk punt om goed over na te denken. De afvoer moet namelijk goed weg kunnen en de aanvoer (het water van het product naar de broyeur) moet onder een afschot de broyeur inlopen. De broyeur is namelijk niet zelfaanzuigend!

 

Het aansluiten:

Als u dit heeft bepaald kunt u de leidingen naar de broyeur gaan leggen. Hiervoor gebruikt u altijd een pvc buis met een diameter van 32 of 40 mm. Probeer bochten in het leidingwerk zoveel mogelijk te vermijden! Indien u toch een bocht moet maken (gelieve niet) gebruikt dan bij voorkeur 2x een 45 graden bocht in plaats van 1x een 90 graden bocht. Bij het gebruik van 2x een 45 graden bocht kan het water makkelijker wegstromen en blijft de weerstand laag.

Als u de broyeur op een toilet aansluit dient de broyeur altijd recht achter de wc geplaatst te worden. Het verlengen van deze afstand is geheel op eigen risico en hierbij vervalt de garantie.

Als u alle benodigde apparaten heeft aangesloten kunt u de overige ingangen afsluiten met de bijgeleverde afsluitdop. Vergeet niet om de buizen die wel zijn aangesloten, goed vast te zetten door middel van de bijgeleverde slangklemmen. In de broyeur komt een boel kracht door de pomp, waardoor het water via elke mogelijkheid zijn weg naar buiten zal nemen. Dit zal onverhoopt resulteren in een lekkage.
 

Onderhoud:

In de broyeur bevinden zich rubberen componenten. Gebruik daarom nooit chemische middelen bij het reinigen van uw broyeur. Wel is het belangrijk dat de luchtdrukschakelaar met enige regelmaat schoongemaakt wordt en dat de broyeur ontkalkt wordt. Dit kunt u het beste doen met broyeur ontkalker. Bij correct gebruik van deze ontkalker kunt u de levensduur van uw broyeur maximaliseren. 

In de bijlage van elke broyeur van onze website kunt u de brochure vinden met tips voor het aansluiten van de broyeur!

                   

  Eline     24-08-2018 09:05     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.