• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Altijd contact met een technisch specialist!
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home De functionaliteit van wormwiel reductoren

De functionaliteit van wormwiel reductoren

De functionaliteit van wormwiel reductoren Wormwiel reductoren hebben meerdere namen. Ze staan ook wel bekend als wormwiel reductiekasten of simpelweg wormwiel vertragingskasten. De reductoren zijn een populaire type snelheids reductiemiddel omdat ze een grote vorm van snelheidsvermindering kunnen genereren in een compacte kast die door deze compactheid relatief gezien weinig ruimte in beslag neemt. Bij Halvewerk.nl zijn deze reductoren met en zonder elektromotor te verkrijgen. 

Hoe werkt een wormwiel reductor?
Om antwoord te kunnen geven op deze vraag is het handig om eerst een korte uitleg te geven over het eerste deel van dit begrip, het wormwiel zelf. Wat is dus een wormwiel? Een worm is een tandwiel in de vorm van een cilinder. Als je je niet kan inbeelden hoe een wormwiel eruit ziet, denk dan aan wokkel chips. Een wormwiel heeft dezelfde spiraalvorm en lijkt er precies op! Een wormwiel is ten opzichte van een gewoon tandwiel een stuk langer en de tanden hebben een iets andere vorm. Dit komt omdat de worm het wormwiel dan beter kan aandrijven. Als de worm aangedreven wordt dan zal het wormwiel langzaam draaien met een hoge koppel.Als we dan gaan kijken naar de functie van de reductor in combinatie met een wormwiel kan je dit zien als een mechanisme waarbij een tandwiel het toerental van bijvoorbeeld een gekoppelde elektromotor aanpast, dit zou je ook kunnen omschrijven als een omgekeerde versnellingsbak. Zodoende kunnen bijvoorbeeld lopende banden in een productiefabriek op 1 bepaalde constante snelheid worden aangedreven. Naast dit voorbeeld worden de wormwiel reductiekasten voor nog veel meer toepassingen gebruikt zoals roldeuren, transportbanden en in de scheepsbouw.  

Wormwiel reductiekasten bij Halvewerk.nl
Deze kasten zijn door de jaren heen natuurlijk sterk doorontwikkeld en steeds geavanceerder geworden. De sterk verbeterde kwaliteit in combinatie met het verlaagde geluidsniveau en onze lage prijzen zorgen voor de perfecte combinatie van de belangrijkste factoren van een wormwiel reductiekast. De kasten hebben ook het voordeel dat ze makkelijk zijn te integreren in de gewenste machine vanwege de compacte bouwvorm. Tevens is het mogelijk om als losse accessoires de reductor compleet te maken met een draaimomentsteun en/of as.Onze wormwiel reductiekasten zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Naast primair gebruik in industriële applicaties zijn onze reductoren ook prima geschikt voor gebruik in zelfbouw en hobbymatige aandrijving toepassingen. Het bepalen van de juiste maat en stijl van de snelheidsreductie wordt berekend door de specifieke applicatie eisen en uw project specificaties te analyseren. Daarom is het uiteraard ook mogelijk om naast de door ons samengestelde combinaties op de website om zelf een combinatie te maken met verschillende types motoren en flenzen zodat de door u gewenste reductie en/of krachtoverbrenging gehaald kan worden voor de benodigde toepassing. 

Wormwiel reductiekasten met elektromotor

Wormwiel reductiekasten zonder elektromotor

Uiteraard is het mogelijk om eerst informatie en advies in te winnen bij onze experts. Heeft u dus vragen neem dan contact met ons op!
  Donny     28-06-2019 14:38     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.