• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Altijd contact met een technisch specialist!
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home De functie van stroomaggregaten

De functie van stroomaggregaten

De functie van stroomaggregaten De functie van stroomaggregaten, ook wel generatoren genoemd, is simpel: ze creëren stroom op plekken waar geen netstroom aanwezig is. Op deze manier is het mogelijk om op bijvoorbeeld bouwlocaties of voor campers en foodtrucks stroom te genereren om zo te  kunnen functioneren zonder netstroom in de buurt. Een ander belangrijke situatie waarbij vaak stroomaggregaten worden gebruikt is bij stroomstoringen. Perfect dus als primair apparaat voor de camper of als nood apparaat voor particulieren en bedrijven die koste wat kost moeten blijven functioneren.

Hoe werken stroomaggregaten? 
Al in 1831 werd door de Britse natuur en scheikundige Michael Faraday het principe ontdekt waarop de werking van generatoren vandaag de dag gebaseerd is. De inductiewet van Faraday toont het verband aan tussen een veranderend magneetveld en het daardoor opgewekte elektrische veld. Deze beweging zorgt voor een spanningsverschil in de geleider en genereert zodoende elektrische stroom. 

Een aggregaat krijgt dus energie via de brandstof die het verbruikt en zet deze om in elektriciteit. Deze elektriciteit wordt dan weer gebruikt voor het aandrijven van de camper, foodtruck en andere applicaties waarvoor een stroomaggregaat wordt aangeschaft.

Soorten stroomaggregaten
Er zijn verschillende soorten aggregaten. Deze zijn uiteraard ontwikkeld voor diverse toepassingen. De verschillen zitten in het wattage, draaiuren en vermogen. Een aggregaat voor een camper is natuurlijk niet hetzelfde als aggregaat die een complete cafeteria moet voorzien van stroom bij een storing. Welk aggregaat het beste aangeschaft kan worden ligt aan de situatie waarin deze nodig is. 

Voorbeeld  ingebouwd stroomaggregaat in een foodtruck

AVR Aggregaten
Deze speciale aggregaten hebben een aantal voordelen. Ze hebben namelijk een zelfregulerend toerental die automatisch geregeld wordt naar gelang de belasting. daarnaast zijn ze ook zuiniger en maken ze veel minder lawaai dan de overige generatoren zonder AVR. De AVR (Automatic voltage Regulator) is ook als los onderdeel verkrijgbaar. Deze kan gebruikt worden om bijvoorbeeld de defecte AVR van uw generator te vervangen. 

Welk aggregaat heb ik nodig?
Zoals hierboven te lezen valt zijn er veel verschillende soorten aggregaten voor veel verschillende toepassingen. Voordat u een aggregaat aanschaft moet uiteraard berekend worden welk vermogen gevraagd gaat worden van het aggregaat voor de apparaten die aangestuurd moeten worden. 
  1. Maak voor uzelf een overzicht van de apparaten die aangestuurd moeten worden en tel alle vermogen van deze apparaten bij elkaar op. 
  2. Tel bij het totaal voor de zekerheid extra vermogen op om zeker te zijn dat er voldoende vermogen aanwezig is. Sommige apparaten gebruiken bij het opstarten namelijk meer dan tijdens de gewone (nominale) werking.
  3. Indien er geen rekening wordt gehouden met extra (reserve) vermogen bestaat de mogelijkheid dat het aggregaat of de generator afslaat omdat het maximale vermogen wordt overschreven.  
Advies
Heeft u geen idee welke u moet uitkiezen, dan kunnen onze experts u uiteraard adviseren met het selecteren van het juiste stroomaggregaat! Dit raden wij ook aan om te voorkomen dat het verkeerde aggregaat voor uw gewenste toepassing wordt besteld!
  Donny     08-01-2020 09:10     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.